Muži B - 1. kolo I.A třídy, skupiny B : Velká Bíteš B - Dukovany 3:2 (1:2)

VYDŘENÁ VÝHRA

Benfika v podzimní derniéře a dohrávce 1. kola přetlačila Dukovany. Pestrou zprávu nám opět poslal trenér Lukáš Midrla.

V rámci posledního podzimního kola k nám zavítalo mužstvo z Dukovan, které se krčilo na spodku tabulky. Vzhledem k tomu, jak dopadly sobotní zápasy, jsme věděli, že v případě výhry můžeme skončit na 5. místě tabulky a s touto vidinou jsme do utkání také nastoupili.
Bohužel přání jak do utkání vstoupit byla věc jedna, ale realita věc druhá, a tak než se náš tým dokázal vůbec rozkoukat, tak po devíti minutách na ukazateli skóre svítilo 0:2. První gól padl z prostoru malého vápna od Matouška a druhé po tečované střele Kašíka z velkého vápna.
Úvod utkání tedy nebyl absolutně v naší režii, vše nám na velmi těžkém terénu trvalo, chyběla kombinace a hlavně pohyb a chuť cokoliv fotbalového vymyslet směrem dopředu. Hosté naopak nic nevymýšleli a hledali to nejjednodušší řešení, tzn. míč rychle od kopačky, ať to letí kam to letí, hlavně když to bude co nejdál od branky Ošmery. Snížení skóre proběhlo v 31. minutě zásluhou kapitána Pokorného, který míč poslal k pravé tyčce Ošmery po předchozím faulu brankáře na Šimončiče.  Do konce poločasu se nám již vyrovnat nepodařilo, hosté taktéž měli několik náznaků na odskočení skóre, ale poločasový výsledek 1:2 již zůstal.
V kabině, jak by si někdo myslel žádný fén neproběhl, spíš došlo na uklidnění situace, upřesnily se taktické věci a správný pohyb po hřišti, tak abychom hosty donutili k většímu pohybu, čímž by se nám otevíraly hlavně křídelní prostory, odkud bychom posílali centry do prostoru velkého vápna. Zadařilo se hned v 48. minutě, kdy si jeden takový centr našel ve skluzu Pokorný a svojí druhou brankou v utkání skóre vyrovnal na 2:2 a začínalo se vlastně od začátku. Benfika byla odhodlaná misky vah překlopit poprrvé v utkání na svoji stranu, hřistě pro kombinační fotbal však nebylo optimální. Hráči však nebláznili a nenakopávali zbytečně míče bezmyšlenkovitě dopředu, ale snažili se aktivitou a pohybem hosty unavit a dostávat se do předbrankového prostoru. Hosté i nadále zůstávali u své jednoduché hry a po jedné špatné rozehrávce Pelána mohli jít znovu do vedení, avšak ten svou chybu ihned napravil a dostal míč konečky prstů na rohový kop. O chvíli později včasným vyběhnutím nás jeho zásah stále držel při životě na výhru a tak jsme udeřili my v 84. minutě. Na centr Ondráka z levé strany si naběhl Srba, který míč nadvakrát propasíroval za hostujícího brankáře a otočil tak skóre 3:2 v náš prospěch. Hosté ve snaze vyrovnat všechny síly vrhli do útoku, čímž se otevírala dálnice v obraně, ale několik slibných útoků hlavně Srba již nedokázal potrestat, a tak jsme se po závěrečném hvizdu z výhry nakonec radovali my.
Dnešní utkání bylo velice náročné jak po fyzické, tak i psychické stránce. Terén nebyl optimální pro kombinační fotbal a každá změna směru byla náročná na koordinaci pohybu. K tomu na ukazateli skóre hned zkraje utkání ztráta o dvě branky, avšak náš tým to nepoložilo a hráči si dokázali, že i takové utkání, když se chce, tak otočit jde.
Do zimní přestávky tak vstupujeme po odehráných třinácti kolech na pěkném pátém místě s 20 body a kladným skóre 33:29 v náš prospěch.