Velké Meziříčí B - Velká Bíteš B 5:2 (3:0)

Druhý zápas, druhá prohra

Ke svému druhému přípravnému zápasu jsme sobotní dopoledne zavítali na hřiště do Velkého Meziříčí, kde jsme si to rozdali s tamní rezervou hrající krajský přebor Vysočiny.

Vstup do utkání měli lepší domácí a svojí aktivitou nás drželi na naší obrané polovině a mohli jít již v 5.minutě po rohu do vedení, avšak hlavičku nedokázali usměrnit mezi 3 tyče. O minutu později jsme mohli udeřit my, kdy se k míči za obranu od Ondřeje Švandy dostal dříve než domácí brankář nás útočník Pokorný, avšak míč si posunul mimo střelecký úhel a z velké šance nebylo nic. Běžela 8. minuta a na velkém vápně se míč dostal ke Královi, který přízemní střelu poslal pouze doprostřed branky. V 15. minutě centroval z levé strany hřiště míč Rozmahel na nabíhající trojici našich hráčů, na velkém vápně našel Mateju, který bohužel míč netrefil ideálně a z velké šance opět nic nebylo. 32. minuta opět mohla měnit skóre, Rozmahel z velkého vápna vystřelil, brankář jeho šanci zneškodnil, míč se odrazil k Burešovi, který následnou střelou netrefil prostor u zadní tyčky. Klasický scénář - místo abychom naše šance proměnili, nestalo se tak a tudíž přišel v 34.minutě trest. Po ztrátě ve středu hřiště se míč dostal za naši obranu, kde se ještě snažil akci zabránit Martin Švanda, který pod tlakem poslal těžkou přihrávku na Pokorného, který ještě konečky prstů vytěsnil míč před sebe, ale pro nabíhajícího domácího útočníka nebylo nic lehčího než jej poklidit do sítě, 1:0. 40. a 43.minuta měnila skóre podruhé a potřetí, kdy jsme nepokryli prostor kolem velkého vápna a nejprve střelou na zadní tyč a poté pak v náběhu za obranu znamená poločasové vedení domácích 3:0.

Výrazné poločasové vedení nás ovšem nepoložilo, k obdrženým brankám jsme si řekli svoje a aktivně jsme vstoupili i do druhé půle, běžela 47. minuta kdy z lajny centroval do vápna Král, který našel v prostoru mezi penaltou a malým vápnem nikým nehlídaného Pokorného, který bohužel míč netrefil. Snižující branky jsme se dočkali po hodině hry, kdy si na centrovaný míč od Krále na zadní tyč naběhl nikým nehlídaný Šimončič, který hlavou nedal domácímu brankáři žádnou šanci, 3:1. Běžela 76.minuta a domácí poslali míč za naši obranu, kde včasným výběhem zmenšil úhel Pokorný a tak míč skončil pouze na tyčce. V 84. minutě to bylo pouze o jednu branku, Král dostal míč za obranu a podél gólmana snížil na 3:2. Závěrečné slovo a konečnou podobu výsledku dali domácí, kdy v 87. a 89. minutě střelami kolem vápna dvakrát poslali míč k levé tyčce a uzavřeli dnešní zápas výhrou 5:2.

Utkání nám opět ukázalo dvě svoje tváře, kdy jsme dokázali držet tempo o soutěž hrajícím soupeřem, avšak závěry obou poločasů a proměňování šancí nás stálo lepší výsledek. Velice dobře se v utkání prezentovali i naši dva dorostenci nominovaní do zápasu Mateja a Bureš, kteří si velmi dobrým výkonem řekli o svoji pozornost.

Branky: Šimončič, Král
Základní sestava:
M. Pokorný-Hvězda, O. Švanda, M. Švanda-Šimončič, Loup, Rozmahel, Král, Bureš-J.Pokorný, Mateja

Střídal: Dvořák