Muži B: Velká Bíteš B - Křižanov 2:4

Generálka nevyšla

Nedělní odpoledne jsme odehráli za slunného počasí generálku na start jarní soutěže proti týmu hrajícího 1. B třídu z Křižanova.

 

Než se hrstka diváku stačila rozkoukat měnilo se skóre utkání hned ve 2. minutě, kdy přímý kop zahrávaný před velkým vápnem Klíma vyrazil pouze před sebe a pro dobíhajícího hráče již nebyl problém uklidnit míč do sítě. Srovnáno mohlo být o 2 minuty později, kdy dostal od Hvězdy míč za obranu Šimončič, který z úhlu postupoval na brankáře, který jej vychytal. Křižanov se dostal v průběhu prvního poločasu do tří brankového vedení, kdy naše místy bohorová hra a individuální chyby dokázali hosté trestat, konkrétně 22. a 29. minuta. Naše šance, které jsme měli, víceméně končili stále stejně, buď mimo branku nebo jsme si vylámali zuby na hostujícím brankáři. Ke změně stavu došlo v 40. minutě, kdy dostal ve vápně prostor Pokorný, který míč uklidil k pravé tyči, 1:3. Snížení na 2:3 došlo v 45. minutě, kdy opět k pravé tyči míč poklidil tentokráte Zapletal.

Druhá půlka znamenala změnu ve skóre v 51. minutě, kdy vně velkého vápna ztratil míč Václavík a hosté se dostali do dvoubrankového vedení, které udrželi až do konce zápasu. Z naší strany jsme druhou půli měli několik šancí na změnu skóre, avšak nepřesnost v zakončení nebo zákroky hostujícího brankáře byly proti, a tak nám generálka nevyšla výsledkově dobře.

Celkové zhodnocení jarních přípravných zápasů je takové, že jsme odehráli celkem 3 utkání a všechna jsme prohráli, avšak z výsledků se trenérské duo Midrla, Dvořák nikterak nehroutí, jelikož přineslo řadu pozitivních zkušeností, kdy lze hlavně vypíchnout začlenění hráčů dorosteneckého věku do všech těchto zápasů a ti svojí aktivitou a předvedeným výkonem se v utkáních nikterak neztratili. Dále pak je velkým poznatkem pro trenérské duo i styl, kterým by se tým chtěl v jarní části sezóny prezentovat, včetně osobní zodpovědnosti každého hráče, kteří do jednotlivých utkání budou nominováni.

První jarní utkání zajíždíme v neděli 24.3.2024 na hřišti Koutů, které odehrajeme od 15:00 hod.

Sestava: Klíma – Hvězda, Václavík, Švanda M. – Šimončič, Patrik Loup, Rozmahel, Zapletal, Halianych, Pokorný, Mahel

Střídali: Dvořák, Jašek