Kouty - Velká Bíteš 2:1 (2:0)

Prohra v Koutech

Dva měsíce zimní přípravy utekly jako voda, odehráli jsme 3 přípravné utkání a čekalo na nás první jaro, kdy jsme v neděli zavítali na hřiště Koutů. Než jsme stačili vyjet z naší tvrze zaskočilo nás silné chumelení s deštěm. Věděli jsme, že ač domácí tým

Tento předpoklad se naplnil hned od první minuty, kdy jsme plně pochopili, že zde nejsme absolutně vítanými hosty. Jak se říká nejlepší rozhodčí je ten, který není po celé utkání vidět, nechává hráče hrát a do utkání zasahuje jen v případě nouze, což v tomto utkání absolutně neplatilo. Mnohdy otočené auty či fauly v náš neprospěch, dopískávané výhody domácím několik vteřin po předchozí nepřesné rozehrávce a karetní mariáš převážně na naší straně, to vše bylo k vidění v tomto utkání. To, že se fotbal hraje s míčem, je věc veřejně známá, což k našemu údivu přestalo v Koutech v průběhu utkání platit. Když si naši hráči chtěli vzít míč ze stojanu na polovině hřiště, bylo nám domácími funkcionáři nadáváno, proč na míče hrabeme a došlo to až do takého stádia, že ze stojanu v průběhu utkáni míče dokonce zmizeli a téměř všechny se nakonec nacházeli na domácí střídačce pěkně pod kontrolou.

Pojďme už k samotnému utkání, do vedení jsme se mohli dostat v 6. minutě, kdy domácí zahráli roh, který jsme odvrátili a šli do rychlého brejku, který rozjel Rozmahel, do otevřené obrany vyslal Hvězdu, avšak praporek pomezního byl proti. V 9. minutě se měnilo skóre u domácích, kdy nakopnutý míč neodvrátil O. Švanda, který byl dle našeho názoru nedovoleně atakován, ten se tak dostal k domácímu hráči a změna skóre byla na světě, 1:0. Srovnáno mohli být v 35. minutě, kdy Shlaban našel u velkého vápna přesným centrem volného Rozmahela, který míč ideálně zalepil, avšak zbrklost a nepřesnost v zakončení nás stála vyrovnání.

Začátek druhé půle vyšel lépe domácím, kdy O. Švanda prohrál souboj s domácím hráčem, postupoval z úhlu sám na Klímu, kterého prostřelil a dostal tak svůj tým do vedení 2:0. V 58. minutě před hranicí velkého vápna domácí brankář sestřelil Rozmahela, kterému vyrazil dech a hráč musel ihned střídat. Za tento počin k našemu údivu domácí brankář ani nedostal kartu, dokonce z toho byl ještě dopísknutý útočný faul. V témže čase při střídání Rozmahela došlo na naší straně hned k trojitému střídání, což se za krátkou chvíli ukázalo jako dobrý tah, který zvýšil naši aktivitu s výsledkem ještě něco udělat. V 69. minutě jsme se dočkali branky i my, po rychlé přízemní kombinaci Bartoš, Šimončič, Pokorný a zpět Šimončič, se posledně jmenovaný hráč sám řítil na domácího brankáře, který poklidil míč k pravé tyči a bylo z toho snížení na 2:1. V 80. minutě se uvnitř velkého vápna do střely položil Martin Švanda, avšak míč netrefil ideálně, k vyrovnání nedošlo a utkání tak skončilo výhrou domácích v poměru 2:1.

 

Z mé pozice chci velice poděkovat svým svěřencům za bojovný a nebojácný výkon, který jsme v utkání předvedli, za což se absolutně nemůžeme stydět na rozdíl od jiných přímých aktérů na hřišti. Hráči do puntíku plnili taktické plány, které jsme si před utkáním řekli a chyběl kousíček pověstného štěstí a mohli jsme z utkání vydolovat i nějaký bod. Do utkání zasáhlo všech 16 nominovaných hráčů, kteří dostali dostatečnou minutáž v utkání, z tohoto počtu bylo hned 9 hráčů mladších 22let a z toho počtu dokonce i 4 hráči, kteří jsou stále ještě věkem v dorostenecké kategorii. Dnešní utkání házíme za hlavu a vyhlížíme sobotní zápas, kdy ve své tvrzi přivítáme tým z nedalekého Budišova. Utkáni začíná 30.3.2024 od 15:30h a všechny příznivce bítešského fotbalu a Benfiky na toto utkání srdečně zveme.

branka: 69. Šimončič
sestava: Klíma - Švanda M., Švanda O. (86. Dvořák), Shlaban, Bartoš- Král, Jašek (61. Mahel), Rozmahel (61. Šimončič), Jakeš (46. Václavík), Hvězda (61. Bureš)- Pokorný