Muži B - 12. kolo I.A třídy, skupiny B : Náměšť nad Oslavou - Velká Bíteš B 2:5 (1:4)

ZODPOVĚDNÝ TÝMOVÝ VÝKON ZNAMENAL VÝHRU

Benfika poslední venkovní podzimní zápas zvládla na výtečnou. Referát nám jako obvykle poslal trenér Lukáš Midrla.

Poslední venkovní výjezd v tomto roce nás poslal do nedaleké Náměště nad Oslavou, kde jsme chtěli napravit nejen bodovou ztrátu z minulého domácího zápasu, ale hlavně Michalovi Šimončičovi dopřát výhru v místě jeho bydliště.
K utkání nás vycestovala menší karavana bojovníků, která měla ovšem velkou touhu ztracené body přivést zpět. Na úvodní rozcvičce se nám ještě k tomu zranil Svoboda, a tak do hry od samého začátku vyběhl ještě věkem dorostenec Jašek, který měl v nohách utkání z předešlého dne.
Vlivem změny v sestavě došlo i k jinému rozestavení našich barev, avšak taktika zůstala stejná. Od úvodních minut jsme měli více míč na kopačkách, snažili jsme se kombinovat a dostávat do nebezpečných prostorů, odkud bychom ohrozili branku domácích. Úvodní trefa padla v 8. minutě, kdy na přízemní centr z pravé strany od Šimončiče si na zadní tyč naběhl Pokorný, který nedal střelou mezi nohy domácímu brankáři jakoukoliv šanci na zákrok - 0:1. Navýšení skóre na sebe nenechalo dlouho čekat a o deset minut později se z pokutového kopu po předchozí ruce domácího zadáka k penaltě postavil Dvořák, který nekompromisně navýšil naše vedení - 0:2. Dvořák byl při střelecké chuti i v 21. min, kdy centrovaný míč, ač byl zády k bráně, poslal hlavou za pozdě vyběhnuvšího brankáře Kováče a navýšil naše vedení na 3:0. Domácí se snažili v průběhu celého utkání spíše nakopávat míče za naši obranu či hrozit z rohů či standartních situací, avšak včasné zásahy naší defenzívy tyto pokusy vše eliminovali. V 36. minutě jsme navýšili vedení opět my, kdy na centrovaný míč za obranu nabíhal agilní Šimončič, čímž vytvořil tlak na domácího obránce Horkého, který poslal míč za záda pozdě vyběhnuvšího spoluhráče v bráně Kováče - 0:4. Do kabin se odcházelo za stavu 4:1 pro naše barvy, když jsme v 39. minutě inkasovali po špatně pokrytém prostoru při bránění standardky a pro domácího Kučeru již nebyl problém míč poklidit za záda Klímy.
Úvod druhé půlky nám vyšel opět na výbornou. Rozmahel se stahovačkou před velkým vápnem uvolnil, narazil si míč se spoluhráčem a střelou k pravé tyčce nedal brankáři domácích žádnou šanci - 1:5. Domácí po obdržené brance nic extra velkého nevymýšleli, ještě více při zisku míče zjednodušili hru, chodili ve větším počtu do ofenzívy a nakopávanými míči se snažili s výsledkem ještě něco udělat, čímž vznikaly velké prostory v jejich defenzívě, které jsme ovšem již gólově nedokázali potrestat. Poslední změna v konečném skóre tak proběhla v 74. minutě, kdy se na hranici velkého vápna uvolnil domácí Rubák, který přízemní střelou k tyči upravil konečné skóre na 5:2 pro naše barvy. V závěru utkání se na hřiště dostal poprvé v této sezóně i náš trenér Jelínek, avšak už ani on, ani nikdo jiný, již síť nerozvlnil.
Z Náměště si odvážíme zcela zaslouženou výhru za výsledek v poměru 5:2, což bylo od úvodní do poslední minuty podložené zodpovědným celotýmovým výkonem každého hráče, který do utkání nastoupil.Poslední mistrovské utkání v tomto roce sehrajeme v aktuální neděli doma s týmem z Dukovan, kde budeme chtít tento bodový zisk potvrdit a zabojovat tak o umístění v horní polovině tabulky po podzimní části.