Muži B - 24. kolo I.A třídy, skupiny B : Velká Bíteš B - Náměšť nad Oslavou 3:1 (0:1)

Vydřená výhra

Do utkání nastoupily oba týmy s jasně rozdanými kartami. Domácí jsou v případě výhry definitivně bez ohledu na ostatní výsledky zachráněni, hosté jsou v případě prohry jistým sestupujícím.

Úvod utkání patřil hostům - ze střely z vápna a z přímého kopu dvakrát orazítkovali břevno, další šanci zneškodnil Klíma a ani toto varování domácím nestačilo. Hosté se totiž dostali do vedení z kopačky Chadima, který si naběhl na propadnutý míč za obranu a prostřelil Klímu - 0:1. Vedoucí branka byla pro domácí alarmem, avšak hosté i nadále hrozili, ale navýšení skóre se nedočkali. Domácí tým změnil pozice ve středu zálohy a do poločasu měli několik šancí na vyrovnání, avšak nepřesnost v předbrankovém prostoru znamenala to, že do kabin odcházeli hosté s těsným vedením. 
Vstup do druhé půlky měli lepší domácí, kteří zrychlili hru, zlepšili přesnost v rozehrávce, ale vyrovnání bylo furt a furt daleko. Míče lítaly kolem tyčí nebo v zakončení nebyl dostatek klidu. Závěrečná desetiminutovka rozhodla o celém výsledku utkání. Domácí stále odhodláni s výsledkem něco udělat utahovali postupně šrouby az se dočkali vyrovnání z kopačky Šimončiče, který dopravil míč do branky - 1:1. Vyrovnání domácí neuspokojilo a šli si za vedoucí brankou, kterou vstřelil minutu před koncem střídající Pokorný, který přeloboval vyběhnuvšího brankáře Štolfu - 2:1. Hosté se hnali za vyrovnáním a v nastaveném čase jim poslední hřebíček do rakve zatlouknul svoji druhou brankou v utkání Šimončič, který rozhodl o tom, že všechny body tentokráte zůstanou doma - 3:1. 
Dneska karty byly jasně rozdány, avšak hosté nás svoji aktivitou zaskočili. Díky ní se dočkali vedení v zápase. My jsme nijak nepanikařili, věděli jsme,  že kvalitu v týmu máme, a že do šancí se dostaneme, avšak nepřesnost v zakončení znamenala to, že se hrálo až do konce o výsledek. Závěr utkání patřil nám a díky třem brankám jsme utkání výsledkově zvládli a vyhráli 3:1. Tým dnes ukázal morální sílu, za kterou byl odměněn vítězstvím. Příští týden v sobotu zajíždíme na půdu Dukovan, kde nás čeká silný tým, který na jaře pravidelně boduje.