Velká Bíteš - Břeclav 4:2 (1:0)

Áčko přestřílelo Břeclav

Předehrávka 20.kola divize skončila lépe pro naše mužstvo, které si ve velice kvalitním zápase poradilo po dobrém výkonu s Břeclaví 4:2.

Naši od začátku diktovali tempo hry a hosté se pouze bránili a zkoušeli využít mezírek k rychlým brejkům, ty se však zejména v úvodu zápasu dařilo našim hráčům odrážet. První možnosti a střelecké pokusy z kopačky agilního Novotného k brance nevedli. Dočkali jsme se v 15.minutě, kdy Daněk vysunul Novotného a ten si sám před brankářem věděl rady. Naši se do konce poločasu snažili přidat druhou branku, ale narazili buď na spolehlivého Fibingra v bráně hostů nebo například jako  v samostatném úniku Macek na obranu hostů.

Druhý poločas odstartovala hrubka strážce naší svatyně Pelána, který neudržel nákop Opiny z poloviny hřiště a nabídl na zlatém podnese branku Skočovskému. Z vedení se hosté neradovali dlouho, když v 52. minutě napřáhl Miroslav Kozel a překonal Fibingra. Gólově bohatou desetiminutovku uzavřel Borýsek, který byl na konci dobře zahraného rohu hostů a opět vyrovnal. Naši se s nerozhodným výkonem nechtěli spokojit a tlačili se znovu za vedením. Dočkali se, a nutno podotknout, že zaslouženě, v 78.minutě, když přímý kop Daňka z poloviny hřiště tečoval Pavel Loup a dostal míč až za záda Fibingra. Asi nejhezčí moment zápasu připravili naši hráči fanouškům v 83.minutě, kdy si „Dino“ Novotný převzal na kruhu míč a sólem přes 4 hráče pelášil za další brankou, hostujícímu Hermanovi pak nezbylo nic jiného než faulovat. Z nařízeného pokutového kopu stejný hráč svým druhým gólem v zápase rozhodl o vítězství našeho týmu a Tvrz Vlkovská tak opět nepadla!

 

Branky: 15. Novotný Richard, 52. Kozel Miroslav, 78. Loup Pavel, 83. Novotný Richard (pen.) - 48. Skočovský Milan, 55. Borýsek Vojtěch

Sestava: Pelán- Šperka, Loup Pavel, Shlaban- Kozel, Merdita (68. Kamenský), Daněk, Novotný, Vrba- Macek (83. Ondrák), Krula (87. Loup Patrik)