Želetava - Velká Bíteš B 0:5 (0:2)

Rukavice v Želetavě

Jestli má Benfika oblíbeného soupeře tak tím je pravděpodobně Želetava, proti které připsala Benfika jasnou výhru 5:0.

Výlet do Želetavy se vydařil na výbornou, ač měli domácí velkou šanci z přímého kopu, se kterou si poradil Pelán, povětšinou utkání tempo hry diktovali hosté. Na velkém želetavském hřišti hosté kombinovali a postupně utahovali šrouby a čekali na svoji příležitost, které brankově přišli před koncem poločasu. V 36. minutě se po chybě brankáře dostal míč k Zapletalovi, který ač byl z úhlu, dokázal jej poklidil do branky, 0:1. O pár minut později se hlavou prosadil Shlaban, kterého přesným centrem našel Král, 0:2.

Domácí do druhé půle vstoupili aktivněji, ale branku nevstřelili a tak Macek trestal potřetí, kdy nedorozumění brankáře a obránců potrestal samostatným únikem, 0:3. Hosté zůstávali stále aktivní a po dalším brejku, tentokráte Králem udeřili po čtvrté, 0:4. Poslední gólové slovo si vzal Shlaban, který po rohu uklidil míč do sítě a zakončil tak výsledek 0:5 pro hosty. V závěru ještě mohl navýšit naše vedení Musil, avšak přesný centr od Bureše do sítě přesně neumístil.

Utkání bylo od úvodu v naší režii a výsledek hovoří za vše. Ze začátku nás Michal Pelán dvěma zákroky podržel a pak se nám postupně dařilo dostávat se do brankových příležitostí, které sme postupně proměňovali a navyšovali skóre. Sobotní výlet do Želetavy se vydařil na výbornou a za týden nás čeká cesta na Jemnicko, odkud bychom si chtěli nějaký bodíky odvést taktéž. Všem hráčům za dnešní výkon je třeba poděkovat a pracovat dále na naší hře.

 

branky: 36. Zapletal, 41. a 85. Shlaban, 54. Macek a 77. Král

sestava: Pelán Michal- Švanda O., Shlaban, Loup Patrik, Král, Pokorný (73. Dvořák), Zapletal (58. Bureš), Švanda M., Macek (80. Musil), Šimončič, Hvězda (58. Mahel)