DOROST PORAZIL LIPNÍK, BYSTŘICI I OKŘÍŠKY

TŘI KRÁT TŘI JE DEVĚT!

Na přechozí vítězství se Ždírcem nad Doubravou dorostenci navázali dalšími třemi úspěchy...

Lipník/Valeč – Velká Bíteš 3:4 (1:1)
Branky našich: Mašek 2, Mateja, Jašek
Zápas v Lipníku se odehrál za pro fotbal velmi nepříznivých klimatických podmínek. Vydatně pršelo, foukal vítr a utkání přerušilo i velmi silné krupobití. Hrací plocha se proměnila ve velmi kvalitní kluziště. Utkání mnoho fotbalové krásy nepřineslo, ale dramatické rozhodně bylo. Převládala velká bojovnost. Hráči obou týmů měli velké problémy s pohybem na kluzkém terénu.
V úvodu zápasu potrestal zaváhání soupeřovy obrany Mateja a vstřelil první branku. Domácí hráči odpověděli za čtyři minuty dobře sehranou akcí a zakončením zpoza vápna 1:1. Další průběh prvního poločasu už žádné nebezpečné šance nepřinesl.
Druhý poločas přinesl lepší fotbal, ze kterého pramenily dramatické situace na obou stranách. Na těžkém terénu (ovlivněno krupobitím) jsme šli opět do vedení my. Akci středem hřiště zakončil Jašek. Soupeř podruhé vyrovnal za osm minut po nešťastném odrazu míče v našem vápně. Chyby na kluzkém terénu však dělali i domácí a Mašek jednu z nich dokázal potrestat v 78. min zápasu a my potřetí vedli. Ani tentokrát jsem však dlouhou neradovali. V 80. min domácí zahrávali rohový kop a dokázali protlačit míč do branky. Šílený druhý poločas ukončil Mašek, který v 83. min předvedl krásnou individuální akci a rozjásal naše barvy počtvrté. V závěru si domácí vytvořili tlak, který ovšem naše obrana zvládla a my si tak z Lipníku odvezli šťastné, ale zasloužené tři body.

Velká Bíteš - Bystřice nad Pernštejnem 5:1 (2:0)
Branky našich: Mateja 4, Mašek
Věděli jsme, že proti v tabulce poslední Bystřici se od nás bude očekávat výhra a až na jednu malou nepříjmenost se nám celkem v poklidu podařilo tento úkol splnit. V prvním poločasu jsme měli celou řadu šancí a dvě z nich využil Mateja. 
Po změně strany jsme chtěli zápas definitivně rozhodnout, došlo ale na zmíněnou komplikaci v podobě přísně odpískané penalty za ruku v pokutovém území. Hosté snížili a chvíli doufali v možný obrat. Jejich úvahy jsme brzy zarazili, když hattrick zavřšil po dobré orientaci v malém vápnu Mateja. Stejný hráč zanedlouho po 80 m sólu kapitána Václavíka přes celé hřiště zvýšil už na 4:1 a bylo rozhodnuto. Demoralizovanému sokovi ještě potom ustředřil poslední ránu Mašek. 

Okříšky/Stařeč - Velká Bíteš 0:4 (0:4)
Branky našich: Mašek 2, Bureš, Mateja
V té době třetímu mužstvu tabulky jsme i s úroky oplatili podzimní domácí porážku 0:3. Zápas se dohrával ve středu 8. května, proto jsme mohli využít služeb hráče Shlabana, který už jinak nastupuje výhradně za týmy mužů. Ten společně se svými spoluhráči dokázal o výsledku utkání rozhodnout již v prvním poločasu. Okříšky v současnosti prochází výsledkovou krizí a jsme rádi, že jsme toho dokázali využít. Úvodní branku zaznamenal po úniku z pravé strany a přesné střele Bureš. Navázal na něj dvěma zásahy Mašek a poločasové skóre uzavřel po dlouhém míči Mateja. Šokovaní domácí se vůbec nezmohli na odpor a ani ve druhém poločase si kromě pár centrů nevytvořili žádnou vážnější šanci. A tak jsme si poměrně v klidu připsali velmi cenné čtvrté vítězství v řadě se současným ziskem 23 bodů.