Víkendové preview

Áčko čeká domácí premiéra

Áčko i dorost čeká v neděli domácí premiéra. Žáci i Benfika pak zajíždí na hřiště soupeřů.

Muži A
Velká Bíteš - Speřice (neděle 15:30)

Jarní fotbalovou divizní premiéru na našem trávníku obstarají kromě našich hráčů také fotbalisté Speřic. Speřice jsou místní částí obce Jiřice a leží v Kraji Vysočina cca 7 km od Humpolce. Žije zde cca 100 obyvatel. Historie klubu sahá do roku 1961. Maskotem klubu je kozel. Aktuální působení Speřic v divizi je největším úspěchem tohoto jinak skromného oddílu. Vstup do soutěže měly Speřice na podzim doslova snový, když porazily vysoko 5:1 výběr Bystřice nad Perštejnem. Hned poté ale dostaly pocítit kvalitu této soutěže a třikrát po sobě prohrály. Výsledek 1:3 na STARTU Brno ještě nevypadal tak zle, následné dvě vysoké porážky 0:5 s našim mužstvem (3x skóroval Novotný, 1x Vošmera a Krula) a Žďárem nad Sázavou však našemu dnešnímu soupeři ukázaly, že úroveň divize je vyšší, než na jakou byl zvyklý o patro níž. Nicméně tým klíčové zápasy podzimu zvládl a porazil třeba Starou Říši nebo Humpolec, cenným úlovkem byl také skalp Ždírce nad Doubravou. Start do jara však Speřicím nevyšel. Nejprve jim totiž Bystřice nad Perštejnem oplatila podzimní porážku (0:2) a následoval domácí výbuch se STARTEM Brno (0:6). Byť je START Brno lídrem soutěže, výše porážky je pro celek Speřic velkým varováním do dalšího průběhu jarní části. V tabulce jsou Speřice nyní na 10. místě se 13 body a de facto „otevírají“ její spodní patro, kam s odstupem na další týmy patří i Stará Říše, Havlíčkův Brod, Bystřice nad Pernštejnem a zatím beznadějně poslední Humpolec. Mezi touto pěticí se tak s největší pravděpodobností rozhodne o letošních sestupujících. Proto budou Speřice už v dnešním zápasu jistě chtít odčinit špatný vstup do odvetné části soutěže a poprvé jaře bodovat. V nepovedeném zápase se STARTEM Brno vyběhla za soupeře na hřiště tato sestava:
Moravec Jos. – Jiřík, Holenda, Honzárek (61. Zach), Štěpánek, Řezáč (80. Moravec Jan), Eremiáš (46. Ganobjak), Soukup, Pohan, Vágner, Šíma (46. Merunka).

Trenér Zúbek jako již tradičně nebude mít k dispozici kompletní tábor. Disciplinární trest si odsedí Libor Daněk, který viděl ve Žďáře nad Sázavou červenou kartu. Zranění ze stejného zápasu pak do hry nepustí ani stopera Marka Zúbka ani Miroslava Kozla. Stále k dispozici není ani krajní hráč Filip Vošmera.

 

Muži B
Žďár nad Sázavou B – Velká Bíteš B (sobota 15:30)

Minulý týden áčka, nyní jejich rezervy. Takový je program v pořadí 16. kola I.A třídy. Na umělé trávě v našem okresním městě půjdou v roli favorita domácí, kterým patří aktuálně druhá příčka tabulky.

 

Dorost
Velká Bíteš – Vrchovina (neděle 10:30)

 

Žáci
Pelhřimov – Velká Bíteš (sobota 9:00 mladší a 10:45 starší)