Muži A - 28. kolo MSD D : Humpolec – Velká Bíteš 1:2 (0:0)

ZLOMENÁ KLETBA

V Humpolci se našim v posledních sezónách většinou nedařilo, tentokrát to ale byla jiná písnička

Áčko po dvou snadných domácích výhrách pokračovalo na vítězné vlně i v Humpolci. Zdejší stadion pro náš tým býval většinou zakletý, tentokrát se však zde naši hráči dokázali dvakrát prosadit a odvážejí si velmi cenné tři body.
Výsledek zápasu byl dlouho na vážkách. V prvním poločasu branka nepadla, i když oba soupeři své šanci skórovat měli. Zlomovým moment zápasu přišel v 62. min. Dlouhý výkop brankáře Pelána domácí na polovině hřiště neodvrátili, hosté podnikli rychlý protiútok zleva, a i když už se zdálo, že z něj nic nebude, dokázali nakonec využít nedůrazu domácích v pokutovém území. Odražený míč se dostal ke Kozlovi a ten jej pohotově vrátil do branky, ačkoliv jeho gólová střela určitě nebude patřit k těm, které se objevují v hitparádách. Účel ale světil prostředky – 0:1. I druhá branka hostů padla v 77. min. po akci vedené na levé straně hřiště. Tentokrát však do pokutového území Humpolce přišel polovysoký centr, na který si naběhl střídající Macek a nekompromisně zavěsil – 0:2.
Domácí sice ještě v závěru dokázali snížit díky brance Zástěry v 84. min., na vítězství hráčů FC PBS se už ale nic nezměnilo. I tato akce vzešla ze strany před hlavním tribunou na humpoleckém stadionu, tj. tentokrát z pravého křídla a podobala se druhé brance našich, jen s tím rozdílem, že domácí hráč zakončoval po zemi – 1:2. Potom už však domácí diváci jen několikrát smutně vydechli, skóre zůstalo 1:2 a všechny tři body se tak expedovaly do našeho města.

Branky: 84. Zástěra – 62. Kozel, 77. Macek
Rozhodčí: Dorotík
Diváci: 220
ŽK: 3:3
Sestava FC PBS Velká Bíteš: Pelán Mich. – Bartoš (90. Shlaban), Loup P., Mrňa, Šperka, Moučka (80. Krula), Merdita, Kozel (90. Král), Novotný (74. Macek), Daněk, Hlucháň