HFK Třebíč - Velká Bíteš B 4:4 (3:2)

Benfika gólově baví

Kdo v sobotu ve slunečném odpolední zavítal na utkání Benfiky, uviděl gólové hody a ,, prapodivný " hattrick Dvořáka.

Do utkání vstoupili obě mužstva bez bodu z jarní fáze soutěže. Úvod patřil domácím, kdy se zastřeloval nepřesně Maleta. Proto platilo nedáš dostaneš, ve vápně po faulu na Krále alias RzD tedy Robben z Domašova - k penaltě se postavil Dvořák a do protipohybu nedal brankáři šanci, 0:1. Obrat skóre provedl dvakrát po míči za obranu Maleta a domácí během 17. a 20. minuty otočili skóre. V 31.minutě domácí odskočili na 3:1 po vlastním gólu Dvořáka, který si srazil centrovaný míč do brány (pokud by ho nezahrál, za ním stál připravený domácí útočník). Naštěstí se nám podařilo snížit v 39.minutě po výstavní střele před hranicí velkého vápna z kopačky Šimončiče, který vymetl pavoučky domácí svatyně. Vstup do druhé půle byl z naší strany mnohem lepší, což se projevilo na aktivitě a srovnání v 54.minutě po výletu Dvořáka do pokutového území, který svým druhým gólem do správné brány srovnal na 3:3. Bohužel nerozhodný stav vydržel pouze šest minut, kdy zbytečným ač naivním faulem Hvězdy dal domácím možnost pokutového kopu, který taktéž do protipohybu Klimy    poklidil míč do branky Maleta, 4:3. Snaha o vyrovnání z naší strany byla až do závěru utkání, kdy svou aktivitou zavelel Pokorný, otočil se kolem svého strážce a rozvlnil síť za domácím brankářem a upravil tak skóre na konečných 4:4.

Dnešní utkání se pro nás výsledkově vyvíjelo dobře, avšak špatná aktivita během první půle nebyla z naší strany nejlepší a proto nás domácí potrestali a dostali se do vedení. Druhá půle se aktivita diametrálně změnila a kluci ukázali morální hodnotu až do závěru zápasu, kdy byly odměněni vyrovnáním. Remízu z dnešního zápasu beru a chci pozvat příznivce Benfiky na příští sobotu, kdy doma přivítáme tým z Herálce.

 

Klíma - Švanda M. (46. Václavík), Švanda O., Dvořák, Hvězda- Šimončič, Loup (46. Mahel), Jakeš, Rozmahel (72. Mateja), Král- Pokorný (87. Ondrák)