Info ze zápasů 2. až 6. kola

BENFIKA VÁLÍ (SKORO) JAKO ÁČKO

Také Benfice úvod sezóny vyšel a z pěti zápasů čtyřikrát vyhrála.

Nedvědice – Velká Bíteš B 0:2 (0:0)
Branky: Pokorný, Dvořák (p.)
Úvodní zápas přinesl Benfice cennou výhru v Nedvědici, o které rozhodla ve druhém poločasu nejprve brankou Pokorného a nakonec i proměněnou penaltou Dvořáka

Velká Bíteš B – Vladislav (1:0)
Branka: Macek
Kdo z diváků přišel na první domácí zápas Benfiky pozdě, měl smůlu. Přišel o jediný gól Macka, který padl hned v 1. min. Celé další dlouhé minuty se potom oba týmy snažily buď o vyrovnání nebo potvrzení vítězství. Nedošlo ani na jedno, nicméně naší rezervě to tři body nevzalo.

Herálec – Velká Bíteš B 2:6 (2:3)
Branky: Kamenský 2, Pokorný, Doležal, Shlaban, Švanda M.
Parádní výkon vedl k přesvědčivé výhře na hřišti silného Herálce. Na úvodní dvě trefy našich sice domácí dokázali ještě odpovědět, po třetí brance do šatny se ale jejich hra ve druhé půli rozpadla a naši přidali ještě další tři zásahy.

Velká Bíteš B – Velké Meziříčí B (0:1)
Branky: Král, Dvořák (p.)
Festival neproměněných šancí přinesl Benfice ve čtvtém utkání sezóny první porážku. Bolela o to víc, že přišla v „malém“ derby proti rezervě Velkého Meziříčí. Soupeř ale narozdíl od našich dokázal své šance proměňovat efektivněji.

Budišov/Nárameč – Velká Bíteš B 1:4 (1:2)
Branky: Dvořák 2, Král, Šimončič
Domácí porážku Benfika odčinila hned v následujícím venkovním utkání v Budišově. Nebylo to jednoduché, ale tři body putují do našeho města zaslouženě. Střelecky byl vidět hrající trenér Dvořák, skóroval dvakrát. Bez potřebného příspěvku jeho spoluhráčů a zároveň svěřenců by však jeho snaha sama o sobě nestačila. Týmový duch i fotbalová kvalita zkrátka převážily misky vah na stranu Benfiky!

Výborná bilance čtyř výher a jediné (navíc zbytečné) porážky zatím pro Benfiku znamená skvělé 2. místo v tabulce soutěže – 6. ligy. Soutěž začala 2. kolem, 1. kolo se bude dohrávat na konci podzimní části.