Muži A - 27. kolo MSD D : Velká Bíteš – Žďár nad Sázavou 3:0 (3:0)

SLADKÁ POMSTA

V okresním derby proti Žďáru nad Sázavou áčko rozhodlo o své výhře hned v prvním poločase

Jestliže hosté měli pro zápas nějaký speciální plán, mohli jej po úvodní půlhodině zmuchlat a hodit do koše. Na hřišti totiž do té doby existovalo pouze jedno mužstvo. Domácí hráči pohodlně kombinovali a snadno se dostávali do dezorientované obrany hostů. Branky na sebe nenechaly dlouho čekat. Tu úvodní zaznamenal pohotově v 18. min. Novotný – 1:0 a hned minutu po něm se střelou po zemi prosadil Hlucháň, kterého hosté až trestuhodně nechali projít do vlastního pokutového území, ze kterého s ledovým klidem zakončil střelou k tyči – 2:0. Hostující brankář Jícha jen marně lomil rukama a zlobil se na své spoluhráče, nic naplat, pravidla hry určovali domácí. Naopak hostující hráči i nadále působili dojmem spící panny a Novotný je za to svojí druhou brankou v zápase zaslouženě potrestal potřetí – 3:0. Hotovo, dvacet!
Je dobře, že i přes jasný stav skóre domácí ve své snaze hrát aktivně nepolevili a hostům nedali ani na chvilku vydechnout. Další branky to už sice nepřineslo, zároveň ale nikdo na stadionu, a to i včetně nejoptimističtějších fanoušků soupeře, nepochyboval o tom, kdo v zápasu zvítězí. Hráči FC PBS tak Žďáru nad Sázavou dokonale oplatili podzimní porážku 1:4.

Branky: 18. a 25. Novotný, 19. Hlucháň
Rozhodčí: Kříž
Diváci: 232
ŽK: 3:3
Sestava FC PBS Velká Bíteš: Pelán Mat. – Bartoš, Loup P., Mrňa, Šperka, Moučka (80. Macek), Merdita (89. Krula), Kozel, Novotný (89. Traxl), Daněk, Hlucháň (71. Shlaban)