Muži A - 25. kolo MSD D : Zbrojovka Brno B - Velká Bíteš 3:0 (1:0)

BYLI JSME U POSTUPOVÉ RADOSTI

Proti rezervě Zbrojovky Brno naši hráči neuspěli a prohráli rozdílem třídy 0:3

Domácí vedení našim bývalým trenérem Markem Zúbkem byli v zápase jasným favoritem a za určitých okolnosti už si mohli zajistit vítězství v soutěži a s tím spojený postup do MSFL.
Hnáni touto vidinou se na hřišti v Bystrci poprvé prosadili po půlhodině hry, kdy se hlavou trefil Pachlopník. Za tohoto stavu se obě mužstva rozešla do kabin.
Po změně strany se naši posíleni sebevědomím z dlouhé série úspěšných zápasů v řadě pokusili vývoj utkání zvrátit. To se bohužel nepodařilo a po hodině hry přišlo definitivní rozhodnutí s kopaček Štěpanovského, který z penalty nařízené za podražení domácího hráče zepředu zvýšil na 2:0. V dalším průběhu Zbrojovka kontrolovala tempo hry a samotném závěru přidala z další nařízené penalty, tentokrát za podražení zezadu, třetí branku, jejímž autorem byl střídající mladík Černý (ročník narození 2005).
A jak se ukázalo odpoledne, výhra pro rezervu Zbrojovky skutečně znamenala jistotu vítězství v soutěži, protože má pět kol před koncem již nedostižný náskok 15 bodů na druhý Lanžhot, jenž doma podlehl Vrchovině 1:3 a má se Zbrojovkou horší vzájemné zápasy (0:0 a 0:1).

Branky: 30. Pachlopník, 63. Štěpanovský (p.), 90. Černý (p.)

Rozhodčí: Landsman, ŽK: 2:2, Diváci: 307
Sestava FC PBS Velká Bíteš: Pelán Mich. – Bartoš (65. Krula), Loup, Shlaban, Mrňa, Šperka, Moučka, Merdita, Kozel (84. Macek), Novotný (65. Zapletal), Daněk