Muži A - 1. kolo MSD D : Velká Bíteš - Tasovice 1:0 (0:0)

KONEČNĚ TO VYŠLO

Áčko vstoupilo do nové sezóny skvěle a porazilo silné Tasovice 1:0

Domácí po velmi dobrém kolektivním výkonu zaslouženě zdodali silného soupeře, se kterým měli doposud špatnou bilanci. Zaplněné tribuny bítešského svatostánku jasně dokazovaly, že hlad po fotbale byl už ze strany fanoušků k nevydržení. Zápas začal svižně a obě strany měly v úvodní čtvrthodině jednu šanci ke skórování. Domácí Traxl ale v 7.min. mířil vedle a stejně se vedlo o pět minut později jednomu z hostujících hráčů. Pak si oba týmy na chvilku vybraly oddechový čas a další šance přišly až se závěrem prvního poločasu. Po "žlutém" faulu Daňka ale hosté nejprve ve 29. min. nevyužili trestný kop z velmi dobré pozice a další možnou radost jim ve 37.min. svým výborným zákrokem sebral pozorný Pelán. Z následného brejku pak mohli domácí okamžitě trestat, nadějnou šanci ale nedotáhli ani do koncovky. 
V úvodu druhé půle měl svoji druhou šanci Traxl, ale opět nedal. Zanedlouho, v 56. min. mohly opět skórovat obě strany. Nejprve se do ideální pozice dostal hostující Dítě, jeho střelu ale Pelán konečky prstů vytlačil na tyč. Míč se pak rychle dostal až na druhou stranu hřiště, kde Krula hledal Traxla, ten ale ani ve své třetí šanci neuspěl. Diváci sice reklamovali ruku hostujícího obránce, rozhodčí Malimánek ovšem zůstal ledově klidný. Poté opět zahrozily Tasovice, Pelán ale v 64. min. potvrdil formu a opět výborně zasáhl. A pak už udeřilo. Sznapka si v 68. min. ideálně naběhl na kolmou přihrávku ze středu hřiště a sám před brankářem Mrázkem nezaváhal - 1:0. Hosté tak museli chtě nechtě otevřít hru, jejich snaha ale s železnou pravidelností končila na pozorné obranné hře Velké Bíteše. Naopak za domácí mohli z rychlých brejků skórovat nejprve Krula a po něm Šimončič. Sice neuspěli, to jim ale vadit nemuselo, protože Tasovice si už žádnou další příležitost nevypracovaly a zápas se tak skončil zaslouženou výhrou domácího mužstva. 

Branka: 68. Sznapka
Rozhodčí: Malimánek
Diváci: 500
ŽK: 2:1
Sestava Velká Bíteš: Pelán - Loup Pav., Urbánek (80. Isami), Mrňa - Bartoš, Merdita, Sznapka (90. Hošek), Daněk, Šimončič - Krula (78. Ondrák), Traxl (62. Novotný)
Sestava Tasovice: Mrázek - Hrazdílek (80. Lapeš R.), Fajkus (46. Rygl), Cihlář, Švejkar, Paul (62. Lapeš P.), Odehnal, Dítě, Pazdera, Blahoudek, Švarc