Muži A - 27. kolo MSD D : Bzenec - Velká Bíteš 2:3 (2:2)

KLETBA ZLOMENA

V sedmém jarním zápase se áčko konečně dočkalo prvních bodů z hřiště soupeře. V na branky bohatém zápase přestřílelo Bzenec 3:2...

V netradičním pátečním termínu, na který si ale naše mužstvo bude muset zvyknout (i zbylé dva jarní zápasy odehraje v tento pracovní den), oba týmy nastoupily za pěkného počasí k utkání, ve kterém šlo o zisk bodů pro lepší umístění ve středu tabulky. 
První branka na sebe nenechala dlouho čekat. Hned v 5. min. propadl dlouhý míč od brankáře T. Sovy až k D. Pořízkovi, ten se dokázal prosadit přes dva hostující obránce a zakončit. Jeho křížná střela po zemi trefila tyč a odrazila se přímo před T. Sodomku, který konečně protrhl svoji střeleckou smůlu - 0:1. Bzenec ale se svojí odpovědí nečekal dlouho. V 10. min. naši zbytečně ztratili lehký míč ve středu pole, přesná přihrávka našla rozběhnutého T. Zůbka a ten podél pravé nohy T. Sovy zakončil po zemi přesně k tyči - 1:1. 
Bzenci se pak skóre zápasu podařilo dokonce i otočit. V 30. min. autor první branky rozehrál nakrátko rohový kop s R. Čechem a ihned posadil přesným centrem na zadní tyč míč na hlavu D. Pelikána, který pohodlně zakončil - 2:1. A mohlo být ještě hůř. Otřesení hosté si prakticky vzápětí nepohlídali další dlouhý míč za obranu, domácí kapitán P. Kasala se sporným zákrokem prosadil přes V. Bártu, obešel i brankáře Sovu a jen žlutý zákrok F. Kuldana zřejmě zabránil další brance. Nikoliv ale penaltě, tu ale skvělým zákrokem T. Sova domácímu kapitánovi chytil a dokázal zneškodnit i následnou dorážku z bezprostřední blízkosti! Divoký průběh zápasu pokračoval i nadále, výhodu penalty totiž za čtyři minuty dostali i naši. Domácí hráči fatálně chybovali ve středu pole při rozehrávce, T. Zůbek doslova poslal do šance D. Pořízka a toho srazil v pokutovém území D. Pelikán. Jenže T. Sodomka napodobil domácího Kasalu a míč poslal nad břevno branky A. Smrčky...
Přesto se naši ještě do poločasu dočkali vyrovnání. Jak je fotbal jednoduchý ukázali přihrávající D. Pořízek a skórojící T. Sodomka, který tak odčinil své penaltové selhání - 2:2.
Po změně stran přestřelka ustala, což ale neznamenalo, že by se na trávníku nic nedělo. Obě strany si připravily další šance ke skórování. Gól už ale padl jen jeden. A jeho autorem byl R. Whittingham, který v 60. min. našel cíl přesnou střelou ze středu hřiště (opět po přihrávce D. Pořízka) - 2:3. Náš tým pak i s potřebnou dávkou štěstí své vedení už dokázal uhájit a z hřiště Bzence si tak odvezl cennou výhru za tři body.

Branky: 5. Sodomka 0:1, 10. Zůbek 1:1, 30. Pelikán 2:1, 45. Sodomka 2:2, 60. Whittingham 2:3
Rozhodčí: Buček
ŽK: 1:1
Diváci: 123
Sestava našich: Sova - Novotný, Bárta, Kuldan, Halas (66. Hošek) - Merdita, Mrňa, Whittingham - Sodomka, Pořízek, Těšík (55. Ondrák, 90. Loup)