Muži A - 30. kolo MSD D : Velká Bíteš - Blansko 0:5 (0:3)

ZÁZRAK SE NEKONAL

Áčko doma proti suverénu soutěže z Blanska překvapit nedokázalo a prohrálo jasně 0:5...

O osudu utkání prakticky rozhodla úvodní čtvrthodina. Hosté se hned od první minuty chopili dirigentské taktovky a zatlačili náš tým na vlastní polovinu. Po několika nadějně rozehraných, ale nedotažených akcích poprvé udeřili v 10. min., kdy se po akci z pravé strany prosadil Štrombach – 0:1. Pět minut poté nevyšla Kuldanovi malá domů, kterou musel hasit faulem brankář Sova a z nařízené penalty kapitán Blanska Bednář zvýšil na rozdíl dvou branek – 0:2. Tempo hry poté trochu opadlo, hosté ale bezpečně kontrolovali průběh zápasu. Do poločas pak dokázali přidat třetí branku, když další pěknou akci vedenou zprava v 39.min. důrazně zakončil Tulaydan – 0:3.

Po změně stran se naši pokusili na soupeře vlétnout a zhruba deset minut jej opticky zatlačili na vlastní polovinu hřiště. Žádnou opravdu gólovou příležitost si ale za celý zápas nevytvořili. Přání alespoň jednou proti velkému favoritovi skórovat tak zůstalo nesplněno…

Na druhé straně hřiště přišla další branka v 63. min., kdy Buchta přijal dlouho přihrávku z levé strany, pohrál si brankářem Sovou a zatočil míč přesně na zadní tyč – 0:4. Poslední branku pak hostům „připravil“ v 82. min. nešťastník Mrňa, který podklouzl a daroval míč střídajícímu Fialovi, který upravil na konečných 0:5.

Hosté jednoznačně prokázali, proč jsou v soutěže bezkonkurenčně první, nedali našim žádnou šanci na úspěch a o výsledku zápasu nebylo od jeho začátku vůbec pochyb.

Branky: 10. Štrombach, 15. Bednář (p.), 39. Tulaydan, 63. Buchta, 82. Fiala

Rozhodčí: Hovorka
Diváci: 340
ŽK: 0:1
Sestavy:
Velká Bíteš: Sova – Hošek, Mrňa (89. Kerber), Kuldan, Loup (46. Ondrák) – Merdita, Whittingham, Novotný – Marčaník, Pořízek, Sodomka (58. Těšík)
Blansko: Doležal – Jakubov, Huška, Sedlo, Feik (26. Minx) – Traoré, Buchta, Štrombach (67. Fiala), Přerovský – Bednář, Tulaydan (62. Němec)