Info z prvních tří zápasů

STARŠÍ ŽÁCI V NADSTAVBĚ KRAJSKÉHO PŘEBORU BODUJÍ

Referáty poslal trenér Martin Brzobohatý...

Vezeme body z Pelhřimova
FK Maraton Pelhřimov : FC PBS Velká Bíteš 1:1 (1:1)
Branka: Hotárek

Úvod prvního jarního mistrovského zápasu  byl nervózní z obou stran a první čtvrthodinu se hrálo převážně od vápna k vápnu, bez jakýchkoliv šancí na obou stranách. V druhé polovině prvního poločasu jsme svoji hru uklidnili a postupně jsme převzali aktivitu. Aktivní napadání soupeře se nám brzy vyplatilo a po zazmatkování soupeře se před brankářem osamoceni ocitli hned dva naši hráči. Situaci vyřešili výborně a Tobík Hotárek vstřelil vedoucí branku. Vstřelená branka nás však uklidnila příliš, soupeř zlepšil pohyb a po pár minutách dorážkou po standardní situaci vyrovnal. První poločas tedy skončil stavem 1:1.
Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe, měli více ze hry, ale naráželi jsme na připravenou obranu soupeře, která většinou stíhala naše šance zastavovat. Kluci se neúnavně snažili zdolat soupeřovu obranu a postupně přicházeli i šance, bohužel žádná se nepodařila proměnit. Poslední 15 minut zápasu soupeř rezignoval na kombinační hru a hrál pouze na brejky. Ve zhuštěné obraně se nám ale nedařilo prosadit a zápas skončil remízou 1:1.

Ztráta proti Nedvědici
FC PBS Velká Bíteš - SK Pernštejn Nedvědice 1:1 (1:1)
Branka: Kolomazníček

Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, soupeře jsme přehrávali a brzy se ujali vedení brankou Dana Kolomazníčka, který nekompromisně prostřelil soupeřova brankáře. Po první brance jsme pokračovali v aktivní hře a vytvářeli si další šance, které jsme bohužel neproměňovali. Soupeř se snažil hrát pouze na brejky, které jsme ale většinou dokázali eliminovat již na soupeřově polovině. Ke konci prvního poločasu jsme v naší hře polevili a soupeř toho okamžitě dokázal využít. Naše levá strana propadla, a nechala soupeře odcentrovat do vápna, kde naprosto nekrytý záložník soupeře vyrovnal na poločasových 1:1.
Od začátku druhého poločasu bylo vidět, že kluci se snaží s výsledkem něco udělat. Bojovali, tlačili se do útoku, ale do zahuštěné soupeřovi obrany to bylo těžké, zvlášť když naše hra byla poměrně stereotypní a bez překvapivé přihrávky. Šance sice postupně přicházely, ale nedařilo se nám je proměňovat. Soupeř naprosto rezignoval na útočné akce a pouze se soustředil na bránění. To se mu bohužel vyplatilo a ubránil remízu 1:1. Pro nás to však byla ztráta.

Remíza v Polné, ale bodů mohlo být víc
Slavoj Polná – FC PBS Velká Bíteš 2:2 (1:1)
Branky: Suchomel, Kolomazníček

Úvod zápasu byl z obou stran velmi vlažný. Tento úvod však spláchl krátký liják, během kterého udeřil soupeř a po individuální akci se ujal vedení 1:0. O pár minut později však bylo vyrovnáno, kdy se pěknou akcí po pravé straně blýsknul Míra Suchomel. Nejprve přešel přes hráče soupeře a poté nadvakrát překonal soupeřova brankáře. Soupeř byl zaskočen rychlým vyrovnáním a my převzali taktovku zápasu, což nám vydrželo, byť bez gólového efektu až do konce prvního poločasu.
Chuť hrát fotbal jsme si přenesli i do druhého poločasu a vytvořili si územní převahu, kterou jsme korunovali brankou Dana Kolomazníčka, který sám před brankářem nezaváhal a dostal nás do vedení. Ztráta koncentrace po vstřelené brance nás však stála téměř okamžitě těžce vydobyté vedení. Střed zálohy zaspal, a soupeřův dlouhý míč sklepnul útočník na nabíhajícího hráče soupeře, který se z hranice vápna trefil k tyči a vyrovnal na 2:2. Kluci ale nic nevzdali a nadále soupeře přehrávali. Přicházeli i šance, které jsme bohužel nedokázali proměnit. Remíza v Polné sice není špatná, ale bodů jsme mohli přivézt víc, šance na to byly.